Развлечения

Това ли е НАЙ-ПРИЗРАЧНОТО място в България?

Днес сме с 3-ти епизод от поредицата ми Мистериите на България, в който ще ви представя Караджов Камък! Той е последния от свещения триъгълник на Родопите!
🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial
Сигурно повечето от вас все някъде са попадали на снимки от Караджов Камък и са се чудили как този голям мегалит е застанал между скалите. Някои хора се страхуват да се качат по стръмната дървена стълба и има защо. Огромната канара е надвиснала заплашително и всеки си представя как пада в някой момен. Истината обаче е, че тя е тук от векове и няма признаци да се помества. Също както и другите локации и тук се крият много мистерии, които до ден днешен не са разгадани. Днес ще се впуснем в легендите….
#Мистерии #България #КараджовКамък
Странният скален феномен носи името на Караджа войвода, който е родом от близкото село Яворово. Той бил защитник на местното население и ги пазел от набезите на турците.
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Има два начина да се стигне до Караджов камък. Труден и лесен. Ако сте по-екстремно насочени и обичате дългите преходи може да паркирате в село Мостово, което е край Белинташ и да последвате маркировката нагоре. Очаква ви около 3 часа ходене по кози пътеки нагоре докато видите заседналия камък. Лесния начин е да стигнете до Кръстова гора и след това да тръгнете по черен път към мястото. По този начин първо си улеснявате прехода и няма кой знае колко изкачване и второ стига се за около 2 часа. Както казах, това е най-трудно достъпното място от трите в свещения триъгълник.
Според учените и археолозите, които са изследователи Караджов камък, тук е имало светилище, където траките са почитали умрелите. Древните вярвали, че на това място съществува преход или врата към подземния свят. Няма как да не направя аналогия с прохода под камъка. Определено прилича на врата към друг свят. Представете си го сега по-тъмно. Според вярванията на траките на определен ден в годината тази врата се отваряла и живите могли да разговарят с предците си. Техните души могли да преминават за кратко в нашия свят след което трабвало отново да се върнат. Някои от тези души обаче оставали и не могли да намерят пътя обратно. За това се скитали в търсене на врата. Именно по тази причина Караджов Камък се смята за лош и обладан от духове на древни хора.
Ако трябва да съм честен Караджов камък е най-странното от трите. Тук имаме реално доказателство, че има нещо скрито, което или не се съобщава или не се знае. Говоря разбира се за камъка. Малко вероятно е той да е естествено творение на природата. Аз вярвам, че е поставен там. Как и кой го е направил не ме притесняват чак толкова. Въпроса, който ме гложди обаче е защо. Защо този камък е сложен там. Пази ли ни от нещо. Служи ли като врата наистина. За съжаление не знаем.
Надявам се днешният епизод на Мистериите на България да ви е харесал и ако е така, много ще се зарадвам да ме подкрепите с един палец нагоре и да не забравите да се абонирате.
MUSIC BY:
1. The New Order - Aaron Kenny
2. Fantastic Dim Bar by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100231
Artist: incompetech.com/

Коментари 

 1. The Clashers

  The Clashers

  преди 12 дни

  Надявам се новият епизод да ви е харесал! Може да помогнете като го споделите в социалните мрежи 😊 Благодаря ❤️

  • Евгения Мутафова

   Евгения Мутафова

   преди 6 дни

   Слави дайси телевонния номер

  • Magi Nadejdova

   Magi Nadejdova

   преди 8 дни

   Слави може ли да направиш епизод за колският сондаж..?

  • Diqn Petrov

   Diqn Petrov

   преди 8 дни

   @Sell vine mlakvai we manaf

 2. Stefan 08

  Stefan 08

  преди 20 часа

  Ти джедаи изкара траките

 3. Дени Дечева

  Дени Дечева

  преди ден

  Това място не е чисто лъха студ, ледени тръпки, неспокойство, докато при останалите две клипчета е друго - лъха топлина, божествена сила, спокойствие. На някои ше им е смешно това, което написах, но наистина го усетих. Най-голямата мистика е Царичина, напревете репортаж и до днешен не казват какво са открили там. Имаше една врачка, която мислеха, че е луда, която писа, че там се намира адът и че се чували писъци, гласове и тогава военните я запечатаха и не дават никаква информация. Мисля, че на вички ще им бъде интересно да научат какво има там.

 4. Heartless p o t a t o

  Heartless p o t a t o

  преди ден

  Звукът звучеше като зомбитата в майнкрафт oof 😂☹️

 5. Калина Кръстева

  Калина Кръстева

  преди 2 дни

  9:37 ако се заглежаш камъкът прилича на мъжка глава с мустаци

 6. Майкъл Петков

  Майкъл Петков

  преди 2 дни

  Слави край с.Старосел има едни камъни, наречени- момини камъни, и има двойно по голям камък от този който седи върху два други

 7. Valentina Madzharova

  Valentina Madzharova

  преди 3 дни

  Защо в това видео липсват субтитрите на английски? Предните две видеота от серията бяха страхотни и аз лично съм пращала линкове на мои приятели в Америка. Мисля че идеята за субтитри е страхотна и много популяризира България като туристическа дистинация. Моля, да ги добавяш пак! :)

 8. Kaloqn Kolev

  Kaloqn Kolev

  преди 3 дни

  самолеет нямаааа ама има облаци които го крият...

 9. Криско Ботчев

  Криско Ботчев

  преди 3 дни

  Slavi, izvini me, nqmam Bg klaviatura tuk. No predmetite imat svoistva da zapazvat trepteniq i da izluchvat zvuka obratno

 10. Just Dimitrov

  Just Dimitrov

  преди 3 дни

  Траките може да са го преместили с мисълта си по теорията че можели да местят тежки предмети с мисълта си

 11. KingPetar06

  KingPetar06

  преди 4 дни

  Аз съм посещавал Кръстосва гора на кръстов ден!

 12. Viktor Getov

  Viktor Getov

  преди 4 дни

  Караджов камък прилича на лице

 13. TS7 RookYT

  TS7 RookYT

  преди 4 дни

  9:36 караджов камък прилича на глава на човек

 14. PETRAKOV1

  PETRAKOV1

  преди 4 дни

  @The Clashers @9:17 Виждаш ли камъка в долния ляв ъгъл на тези кадри? Утре ако едно най-обикновенно земетресение го бутне и той се заклещи между двете скали ще бъде ли "магически поставен от божества и извънземни" като другия?! :D Стига сте се вкарвали в филми,това са си най-обикновени скали,ерозирали от природните процеси.

 15. Galina Lecheva

  Galina Lecheva

  преди 4 дни

  Караджов камък определено е странно място. Стигнахме до там по "трудния" път, Валя ни дъжд, скалата се пързаляше. Не ми беше комфортно. Няма да опитам втори път! Но "Сабазий" в подножието на Белантаж е уютно място. А Кръстова гора е така пренаселена, че мистичната енергия на мястото се е разпилява. И Белантаж (както го изписват местните) се десакрализира с този битак край недовършената църква....

 16. Дамян Танев

  Дамян Танев

  преди 4 дни

  11:00

 17. Silviq Georgieva

  Silviq Georgieva

  преди 5 дни

  Ne sam poseshtavala karadjoviq kamak no i sle kato igledah epizoda nqmam i namerenie

 18. Stoyan Gerchev

  Stoyan Gerchev

  преди 5 дни

  Направи клип относно астралните проекции.

 19. Светлин Маджаров

  Светлин Маджаров

  преди 5 дни

  Slave ti sto si tam otisul

 20. Bubi Macova

  Bubi Macova

  преди 6 дни

  LOL

 21. Kalina Yaneva

  Kalina Yaneva

  преди 6 дни

  Ще има ли видео за село Рупите?

 22. StefDaFortniteMaster TV

  StefDaFortniteMaster TV

  преди 6 дни

  Слави направи класация топ 10 числа от 1 до 10

 23. Maria Petrova

  Maria Petrova

  преди 6 дни

  Аз съм се качвала там най горе

 24. Mihail Georgiev

  Mihail Georgiev

  преди 6 дни

  Не е ли най-логично да се е откъснало парче от върха и паднало там .Какво е толкова странното?

 25. dobromir neichev

  dobromir neichev

  преди 6 дни

  ами като е облачно как ще видите самолетът?

 26. Nihat nuri

  Nihat nuri

  преди 7 дни

  мисля че все още има отенък от древните народи те когато не са знели нещо са си измислиляли че това се дължи на магия пр. като че вълка изяжда луната при слънчево затъмнение и подобни. Забелезвам че още е така масово сред хората, само като чета коментарите си мисля ако бях на 10г. дали щях да им повярвам !

 27. Nihat nuri

  Nihat nuri

  преди 7 дни

  почти цялото видео е изпълнено със съоеверия легенди и т.н. което считам за нормално. Но мисля че преувеличаваш с банализирането на обекти ,истории като цяло е нелепо почти цялото видео. Богата е човешката фантазия !

 28. Slavena Ivanova

  Slavena Ivanova

  преди 7 дни

  Слави,може ли да направиш видео за инквизицията

 29. Denislav Ivanov

  Denislav Ivanov

  преди 7 дни

  Браво Слави! Дано направиш клип и за Омуртаговата колона.

 30. Tery Tzviatkova

  Tery Tzviatkova

  преди 7 дни

  Иска ми се да направиш класация и за Царичината дупка.

 31. Raya Petrova

  Raya Petrova

  преди 7 дни

  Миналата година през лятото отидохме на Караджов камък с наши познати.Супер си❤️

 32. nice wow

  nice wow

  преди 7 дни

  Bqh tam sled zales nqmashe nishto stranno vajnoto e che napravi dobur kontent a puk kolko e istina twa sq nqma da komentiram. Obshto vzeto biva .

 33. Veni Arn

  Veni Arn

  преди 7 дни

  Продължавай Слави, много си добър! Аз бях силно впечатлена от енергията, която усетих на Караджов камък, много по-силна от тази на Кръстова гора или Белинташ. Може да е лично преживяване, разбира се, но панорамата от платото горе над камъка е уникална и имах чувството че се намирам в центъра на огромен кръг от върхове, разположени в правилен кръг. Не знам дали с това разположение на върховете е свързано някакво явление на усилване на енергията, която се концентрира в центъра, но имах такова чувство за много силна и чиста енергия. Това лято за първи път посетих и трите места.

 34. Just Wow

  Just Wow

  преди 8 дни

  Това със звука не беше нужно да го правиш на филм, самолет минава, дишай спокйно!

 35. 5ko chii

  5ko chii

  преди 8 дни

  slavi chestito za novata televiziq

 36. Radoslav Krustev

  Radoslav Krustev

  преди 8 дни

  Hinp imo uncap pep pap p keep on CEO pro true to I'm locking ñ own RT now

 37. Plamen Ivanov

  Plamen Ivanov

  преди 8 дни

  Искаме още от тази поредица! България е пълна с мистерии и легенди още от незапомнени времена... Старите хора занаят!

 38. Debora Radeva

  Debora Radeva

  преди 8 дни

  Здравейте, защо не направите епизод за "Колският сондаж"?! Чета доста интересни неща за него ☺️ ps. Извинявам се, ако вече има такъв, то явно съм го пропуснала!

 39. Бела1011 Методиева

  Бела1011 Методиева

  преди 8 дни

  поредицата ми Мистериите на България не е много интересна

 40. Spasimir Zvyncharov

  Spasimir Zvyncharov

  преди 8 дни

  браво на теп

 41. David Davidov

  David Davidov

  преди 8 дни

  Славиии славииии моля тее виж тоя пич "DEMBOX"..? Да не би да ти е брат защото яко имитация има хахах..поздравления за клиповете

 42. mariqn dragnev

  mariqn dragnev

  преди 8 дни

  Слави гледах едно нещо от втората световна война за циркуляра на Хитлер за Хенрих Северло Няма нищо на бг за него Ще се радвам ако направиш епизод за него Изумих се като разбрах,че е избил на Омаха бийч към 2000 американци

 43. Tedko D

  Tedko D

  преди 8 дни

  Хей Съри от те хръкнерс искам да те питам какво да правя с едно момиче което ще излизаме петък, защото ме е страх че няма да ми хареса компилациоте на топ 10 на топ 13 неща които и правол книфили от тий факлерс, мерсш сльофш

 44. Boyan Kalinov

  Boyan Kalinov

  преди 8 дни

  Слави да не си взел бензинов дрон.....и той да бръмчи така.....

 45. Van Dam

  Van Dam

  преди 8 дни

  не

 46. Teodora Simitchieva

  Teodora Simitchieva

  преди 8 дни

  Ние направихме преход от Белинташ до Караджов камък, но ни отне 10 часа, а не 3. Прехода е труден, към края следва стръмно изкачване около час, два. Имаш чувството, че тази огромна скала няма край, защото, за да стигнеш до камъка, трябва да я заобиколиш цялата. И после вървяхме от Караджов камък до Кръстова гора, което си е лека разходка.

 47. Pafkata

  Pafkata

  преди 8 дни

  Братле,доста хлапета те гледат. На тези хлапета в даскало им втълпяват,че турско робство не е имало и променят историята до голяма степен.Не те следя много изкъсо,но ако не си направил видео с истината за миналото,би било добре да направиш,влиятелен си :) Поздрави и продължавай все така.

 48. jizas roza

  jizas roza

  преди 8 дни

  Slavi vidq li bliznaka ti ot dembox :D

 49. Костадин Талигаджиев

  Костадин Талигаджиев

  преди 8 дни

  Яша ве Слави.

 50. Lina

  Lina

  преди 8 дни

  Така поставен камък има и в Kjeragbolten,Norway.Това ме кара да се замисля,че не е случайност,а може би значи нещо 🤔

 51. Мирослав Христов

  Мирослав Христов

  преди 8 дни

  Става тъпо

 52. Габриела Гоцева

  Габриела Гоцева

  преди 9 дни

  Прекрасно място!

 53. Svetlana Yordanova

  Svetlana Yordanova

  преди 9 дни

  Страхотен си . Можеш да направиш топ 10 на благородни камъни с магични свойства .

 54. Maria Feleva

  Maria Feleva

  преди 9 дни

  Поздрави за авторските кадри и идеята да се правят такива ,но наистина съдържанието е малко постно ..ама то какво толкова интересно да се снима и каже за този камък . Може да помислиш по този въпрос , успех !

 55. BassTester

  BassTester

  преди 9 дни

  Ще ми рекламираш ли канала ?

 56. Boris Stoyanov

  Boris Stoyanov

  преди 9 дни

  Прекрасно видео отново! Благодаря ти, Слави! :)

 57. Hristo Paisiev

  Hristo Paisiev

  преди 9 дни

  Преди пет години отседнах на Кабата, страхотно място също, и от там направих преход - от Кабата през Мостово до Кръстова гора, яко качване през гората, оттам до Караджов камък, после през Сушица, там е много зверско спускането през гората, и нагоре до Белиташ и обратно до Кабата. Целия кръг го преминах за 15 часа, лятото, за да е по светло. Най силно е усещането на Белинташ вечерта, когато няма никой. Когато има други хора не се усеща енергията. На Караджов камък усещането е за напрежение, все едно някой те дебне. Но чисто научно тази скала може да се получи в сегашната си форма от ерозивни процеси, все пак това е пясъчник, податлив е на въздействие.

 58. Daniel Ivanov

  Daniel Ivanov

  преди 9 дни

  Аз го оставих там да мога да пресека затва. Ще дойда да си го взема камъка

 59. BG MONSTER MUZICK

  BG MONSTER MUZICK

  преди 9 дни

  MOJE LI DA MI POMOGNETE ZA 500 ABONATA.

 60. Studio33 99

  Studio33 99

  преди 9 дни

  Първо си се филмирал и второ аз имам клип на лаптопа миналата година бях на палатка там най страшното е мечка да видиш а не призрак ❌

Напред